Toulky Šumavou a Bavorským lesem se Sígou

Großer Falkenstein

Großer Falkenstein je jedním z nejvyšších vrcholů v Bavorském lese (Bayerischer Wald), který se nachází na hranicích Německa a České republiky. Název "Großer Falkenstein" lze volně přeložit jako "Velký sokolí kámen." Tento vrchol je oblíbeným cílem pro turisty a milovníky přírody, a nabízí krásné výhledy na okolní krajinnou scenérii. Großer Falkenstein skvělým místem pro všechny, kdo hledají spojení s přírodou a chtějí prozkoumat krásy Bavorského lesa. Výška 1315 metrů nad mořem.

Kaitersberg

Kaitersberg je dalším významným vrcholem v Bavorském lese (Bayerischer Wald), nacházejícím se v jihozápadní části Německa. Tento horský masiv je oblíbeným cílem pro turisty a nabízí rozmanitou přírodní krajinu. Dosahuje výšky 1132 metrů nad mořem.

Luzný

Luzný se odkazuje na jeden z vrcholů v Bavorském lese (Bayerischer Wald), konkrétně v Německu. Je to oblíbený cíl pro turisty a nachází se poblíž česko-německé hranice. Vrchol dosahuje nadmořské výšky 1 373 metrů, což ho činí jedním z významných bodů v regionu. K vrcholu vede několik turistických tras, které umožňují návštěvníkům prozkoumat krásy Bavorského lesa. Stezky vedou přes lesy, louky a nabízejí krásné výhledy.

Ostrý

Vrchol Ostrý v Šumavském národním parku je oblíbeným místem pro turisty, nabízejícím krásné výhledy na okolní krajinu. K vrcholu Ostrý vede několik turistických tras, které procházejí krásnými lesy a přírodními scenériemi. Některé z tras mohou být vhodné i pro rodiny s dětmi, zatímco jiné mohou být náročnější. Vrchol dosahuje nadmořské výšky 1292 metrů.

Jestliže máte v plánu zde zůstat více dní, mrkněte se, kde se na Šumavě ubytovat.

Výlet přes rokli Rieslochschlucht na vrchol Malého Javoru

Rieslochschlucht je malebná rokle nacházející se v německém regionu Bavorský les (Bayerischer Wald), který je známý svou přírodní krásou a unikátní geologickou formací. Cesta nás dovedla na vrch Malý Javor s výškou 1394 metrů nad mořem.

Trojmezná, Plechý

Výlet na Trojmeznou horu 1362 metru nad mořem. Vrchol se nachází na hranicích České republiky, Německa a Rakouska a je pojmenován podle své polohy na trojmezí těchto tří zemí. Trasa pokračuje k vrcholu Plechý s nadmořskou výškou 1378 metrů nad mořem.