Extreme Challenge 2023 - Sušice

Extreme Challenge 2023 - Sušice

Letošní závod proběhl 14. 10. 2023. Závodníci poměřili své síly ve 3 disciplínách. V běhu, jízdě na kole a kajaku. Paragliding byl tento rok odpískán, kvůli nárazovému větru. Standardně se závodilo na štafety, ale myslelo se i na ty největší fajnšmekry a tak byla možnost zaběhnout si celý Extreme Challenge sólo. HIGH POINT byl opět hrdým sponzorem celé akce.

1. fáze - přebroď řeku, nastartuj kajak

Úvodní fáze po unikátním hromadném startu závodníky pěkně nakopla. Po přebrodění řeky naskákali do svých kajaků a po startu z rampy vyrazili na cestu. Ačkoliv se jedná o klidnou část řeky, je to pěkná mela. Neustále máš někoho za zády...

Zdroj fotografií: Facebook Extreme Challenge

Brod po startu závodu  Shluk kajakaru

2. fáze - vyběhni Svatobor, udejchej to a užij si výhled

Kajakáři na Fufernách předávali štafetu běžcům. Ti před sebou měli trnitou cestu na Svatobor s 300 m převýšením.

 

3. fáze - zanadávej si na vítr a seběhni ze Svatoboru po svých

Běžci na Svatoboru předávali kolík paraglidistům, kteří letos svůj let zpět k Sušici neprožili. Vlivem nárazového větru tak museli běžet po svých.

4. fáze - projeď kolo kolem Svatoboru

V poslední hořkosladké fázi cyklisté vyrazili na závěrečnou etapu a absolvovali 20 km dlouhý okruh kolem Svatoboru. Na konci etapy závodníky čekala menší koupačka v podobě brodu a pak už jen cílová páska a neuvěřitelná radost....

  

Výsledky závodu Extreme Challenge 2023

Mrkni na výsledky závodu. Atmosféra v cíli byla úžasná. Ceny od HIGH POINT závodníkům uděloval Zikmund "Síga" Schwarzkopf, zakladatel značky. Budeme se těšit na další ročník!

   


Fotogalerie